Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Házhozszállítás

A JÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ MOTOROLAJ


Az autóipar többi szegmenséhez hasonlóan, a motorolajok világa is egyre összetettebbé válik, ami annak a következménye, hogy egyre gyarapodnak az egyedi gyártói specifikációk. Ugyanakkor a piaci igények elmozdultak az univerzális felhasználású termékek irányából a gyártó specifikus termékek irányába.

Ez az összefoglaló segítséget nyújt a megfelelő termék egyszerűbb és biztosabb kiválasztásában, mivel egy esetleges rossz döntés visszafordíthatatlan károkat okozhat a járműben.

MIÉRT OLYAN FONTOS A MOTOROLAJ?

A motorolaj 3 kulcsfontosságú szerepet tölt be a motor életében:

- csökkenti a fémfelületek közötti súrlódást (a motor kenés)
- szerepet vállal a hűtésben (motorhűtés)
- illetve tisztítja is a motort, a hozzáadott adalékok és egyéb plusz összetevők által

Amennyiben az olajat nem cserélték le a gyártó által megadott intervallum szerint, vagy az olajszintet nem ellenőrizték le az olajcsere-intervallumok között, az olyan visszafordíthatatlan problémákat okozhat, amelyek javítása nagyon költséges.

GARANCIA?

Igen. A gyártói specifikációk szerves része a motorolajok pontos meghatározása. A gyártók motortesztek alapján határozzák meg a legmegfelelőbb kenőanyagot, amelyet aztán egy megfelelő kóddal jelölnek meg.

A garanciális időszak alatt mindenképpen ezt a meghatározott olajat kell használni, de ugyanennyire hangsúlyosan ajánlott ezt tennünk a jármű teljes élettartama alatt is.
A gyártói ajánlástól eltérő olaj használata garanciavesztést illetve motor károsodást okozhat.

HOGYAN VÁLASSZAM KI A JÁRMŰVEMHEZ A MEGFELELŐ OLAJAT?

Ezt legegyszerűbben applikációnk segítségével teheti meg.

Alternatívaként nyugodt szívvel ajánljuk az online olajválasztó-segédünket, amely a gyártó/modell meghatározása után ajánlja fel a megfelelő terméket. Ezek az adatok elérhetőek
számos online katalógusban is. 


OLAJVÁLASZTÓ SEGÉDLET

 

Webáruház készítés